DRÖMMER DU OM ATT GÖRA DIN BY BÄTTRE?

Är du mellan 10-25 år och bor i Ånge. Bräcke, Sundsvall eller Timrå kommuns landsbygdsområden? Kanske drömmer du om att utveckla en betongpark mitt i byn? Eller så är du less på dåliga busstider och drömmer om en ny form av kollektivtrafik anpassad för unga?  

Kanske har du en förträfflig idé eller lösning som kan förbättra eller förändra klimatet? Kanske fascineras du av återbruk och egendesignade kläder och har idéer kring ung företagsamhet du vill förverkliga?  

Greta Thunberg började med sin skolstrejk utanför Sveriges riksdag. En liten idé som påverkat hela världen. Bara för att du bor på en plats, ska möjligheterna inte stanna där. Vad vill du utveckla eller förbättra? Vad vill du utveckla för att din hembygd ska bli din drömbygd? 

Häng med i Unga Drömbygds projekt som pågår nu under 2022! 

Varför startade projektet Ungas drömbygd?

Vår förening Leader Mittland Plus har under perioden 2016-2022 hjälpt till med att fördelat ut cirka 58 miljoner kronor till olika landsbygdsutvecklingsprojekt i våra fyra landsbygdskommuner. Under denna period var väldigt få projektorganisationer representerade av unga under 25 år. Det ska projektet Ungas drömbygd ändra på!  

För att fler unga initiativ och projektidéer ska få stöd under perioden 2023-2027 behöver vi nu veta vad du drömmer om! Vad vill du förverkliga? Vad är dåligt och vad kan bli bättre? 

Projektledare Ungas drömbygd

Projektledare Lotten Rapp är en passionerad landsbygdsbo som tidigare varit en av världens främsta extremskidåkare på Freeride World Tour. Lotten tycker det roligaste som finns är att få höra om dina drömmar och lokala utvecklingsidéer!  

Nyfiken att veta mer? Kontakta Lotten Rapp. 

 • Facebook, Leader Mittland Plus

  Följ vår kanal på facebook. Leader Mittland Plus.

 • lotten.rapp@mittlandplus.se

  Skicka ett mejl om du har några frågor eller funderingar.

 • Leader Mittland Plus

  För att veta mer om våra olika projekt- kika in på vår You Tube kanal.

 • Projektledare Ungas Drömbygd 2030

  Lotten Rapp, projektledare
  Lotten Rapp, telefon 070- 396 00 42.