Ånge viadukt event

Några elever vid Bobergsgymnasiet kom på idéen att de tillsammans med konstnären Erik ”Dirty Elmo” Lindström skulle genomföra ett event och måla om en sönderklottrad viadukt.

Bakgrunden till projektet var att eleverna i åk 2 på teknikprogrammet på Bobergsgymnasiet i Ånge hade varit med designtävlingen Design Open på Mittuniversitetet. Deras tävlingsförslag var att skapa en promenadslinga i Ånge kallad Ångeslingan och i början av denna slinga fanns denna viadukt.

Detta är några uppgifter som projektgruppen arbetade med för att kunna genomföra eventet:

  1. Tog kontakt med Trafikverket och Ånge kommun
  2. Erik ”Dirty Elmo” Lindström reste till Ånge för att med projektgruppen undersöka tunnelns storlek, bedöma materialval, färg- åtgång etc.
  3. Inlärning av arbetsprocess
  4. Informationsutskick till grundskolorna, fritidsgården och kommunen om projektet.
  5. Eventdagen- målning av viadukten
  6. Informationsutskick om det genomförda eventet

 Eleverna sammanfattade det så här:

”Vi elever tycker att det var ett roligt projekt, att vi lärde sig mycket nytt, att det var häftigt att få samarbeta med en konstnär och har växt i självkänsla. Kommuninvånarna har enbart uttryckt glädje och gett positiv respons. Dirty Elmo var också nöjd, tyckte det var att vi jobbade snabbt och målmedvetet. Även om solen sken var det kallt, och många timmars målande med munskydd och sprejburk är jobbigare än man kan tro.”

”Målningen av viadukten är  ännu oförstörd, ingen har klottrat på den och så hoppas vi det förblir!”

Bakgrund till beslut om mikrostöd:

Leader Mittland Plus beslutade att ge stöd till er ansökan om mikrostöd till Bobergsgymnasiet för projektet Ångeslingan viadukt event, syftet har varit att tillsammans med konstnär måla den sönderklottrade viadukten och skapa en bättre känsla för hela området.

Förväntat resultat är bland annat:

  • 1 nytt kultur- och fritidsevenemang
  • 10 deltagande unga