Bräcke night 19 – Young Events

Projektgruppen bestod av unga kulturarrangörer verksamma i Bräcke Folkets hus lokaler och dessa fick möjligheten att genomföra ett eget evenemang. Arbetet inför eventet bestod av frågor såsom: Vilken är visionen/målet med evenemanget? Vem/vilka är eventet målgrupper? Vilka är kostnaderna och vilka är intäkterna? Volontärer? PA-utrustining? et.c. Evenemanget genomfördes onsdagen 30 oktober 2019 på Bräcke Folkets hus och på scenen visades artisterna Allyawan, Dj 2 Much och Bräckesonen Derrick Gihuri. Utöver de här artisterna fick lokala förmågor både erfarna och nybörjare vara med och presentera sig och sin musik och dans på scenen.

Bakgrund till delprojektet:

Delprojektet syftade till att skapa ett kostnadsfritt och drogfritt kulturevenemang i Bräcke kommun som motvikt till de sportaktiviteter som finns på bygden, samt att lära sig konsten att arrangera ett riktigt evenemang. Målet var att skapa och genomföra ett kulturevenemang med bland andra kända rapp-artister på höstlovet 2019. Projektet innehöll gage till artist och ungdomarnas ideella arbete med att planera och genomföra evenemanget. Kommittén beviljade stöd till delprojektet då projektet uppfyller samtliga krav som ställs i urvalet samt kan bidra till att uppfylla delprojektets mål och indikatorer.