Levande musikscener på landsbygden

Folkets hus och parker Södra Norrland beviljades stöd för projektet Levande musikscener på landsbygden. Projektstödet hämtades ur Europeiska Regionala Utvecklingsfonden (ERUF) och från det regionala Leader-partnerskapet.

Projektets syfte var att öka entreprenörskapet inom evenemang, där aktörer från stad och landsbygd samverkade för att utveckla befintliga samt skapade nya och tillgängliga evenemang för såväl stad som landsbygd. Projektet syftade till att öppna dörrar för blivande entreprenörer inom evenemang och skapa förutsättningar för både nya befintliga entreprenörer att utveckla livescenerna och dess evenemang tillsammans.

Projektets innehåll
− Projektledning
− Evenemang som deltagarna i grupp planerade, genomförde och utvärderade
− Stärkte befintliga nätverk alt skapa nya
− Coachning och utbildning av deltagarna i entreprenörskap och arrangörskap genom coachning, föreläsningar, mentorskap, praktik och workshop
− I grupp och enskilt fick deltagarna genomlysa sin egen verksamhet och skapa en affärsplan

Projektets mål var att genomföra 10- 16 evenemang, fördelade på fyra kommuner i leaderområdet, och stimulera till evenemang efter projekttiden.
Projektets mål var att minst 4 nya paketeringar i form av samverkan mellan företag skapades i samband med genomförandet av evenemangen

Den lokala aktionsgruppen LAG i Leader Mittland Plus beslutade att prioritera projektet med motiveringen att LAG såg ett stort behov av insatser för entreprenörsutveckling inom evenemang, och att utveckla arrangörskompetens för fler livskraftiga professionella evenemang på landsbygden.

LAG har gjorde en bedömning av projektets syfte och mål utifrån projektets beskrivning. LAG bedömde att projektet i mycket stor utsträckning arbetade långsiktigt och som ledde till hållbara lösningar. Det finns ett stort behov av affärsmässig evenemangsutveckling utanför städerna. Projektet bedömdes bidra i mycket hög utsträckning till stärkt entreprenörskap och företagande och i hög utsträckning till samarbete mellan stad och land, ökad sysselsättning och fler företag.

Projektets totala budget omfattade 999 436 kr, varav 76,8 % kommer från partnerskapet och övrig finansiering är privat. Projektet är avslutat.