Vi önskar att vi kunde klona oss!

Vi förstärker vår organisation…

…och söker dig nyfikna och positiva människa som både är en duktig kommunikatör och proaktiv organisatör som ligger steget före i tanken, du som trivs lika bra i både det administrativa fyrkantiga handläggningsarbetet kring EU-projekt och det mer kreativa utvecklingsuppdraget i vår verksamhet.

Du får chansen att växa in i vår mångsidiga verksamhet genom att du direkt kommer att fungera verksamhetsledarens högra hand och på sikt troligen få axla rollen som biträdande verksamhetsledare.

Vår organisation är liten, och du kommer att vara en viktig kugge i hela vår verksamhet även om ditt huvuduppdrag till att börja med blir extern och intern kommunikation. Hos oss behöver du gilla att ta tag i alla arbetsuppgifter, både stora visionära utmaningar och små administrativa sysslor då alla är en del av vår vardag. Tillsammans med verksamhetsledaren och övriga anställda är vi ett tajt team som hjälps åt i det mesta.

Dina arbetsuppgifter

Fokus är på kommunikationsuppdraget och att vara en kugge i landsbygdsutveckling med leadermetoden.

Till att börja med blir ditt uppdrag att jobba med kommunikation av leaderområdets projekt och ta fram material som är avsett för våra egna kanaler och för våra samarbetspartners och medfinansiärer. Materialet ska också kommuniceras med allmänheten via traditionella och sociala media för att få ut budskapet om den landsbygdsutveckling som Leader Mittland Plus gjort och gör möjligt under 2016–2023.

Som kommunikatör hos Leader Mittland Plus arbetar du alltså nära vår verksamhetsledare och du förväntas avlasta och stötta verksamhetsledaren i de flesta uppgifter inom kommunikation och verksamhetsledning, inklusive en del kommunikativt och administrativt arbete kring EU-projekt.

För att trivas i rollen behöver du förutom att vara en social kommunikationsnörd som gärna står framför andra och håller låda också gilla att jobba med administrativa sammanställningar i research lika väl som att intervjua, delta i möten eller på andra sätt kommunicera med de personer som finns bakom projekten och i vårt nätverk.

Som verksamhetsledarens vapendragare kommer du också att ha en roll vid föreningens styrelsemöten, där du bland annat förväntas delta för att presentera projektansökningar samt föra protokoll vid styrelsens möten.

Du behöver vara bekväm med att du får en ganska kort startsträcka och axla förväntningarna att vara självgående ganska snart.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande roll eller likvärdig erfarenhet, men vi kan också tänka oss dig som är redo för din första yrkeserfarenhet efter avslutad utbildning. Du kommer att behöva visa prov på ditt arbete och lämna referenser för din person.

Din profil

För att trivas i sammanhanget ser vi att du är:

  • Positiv, vetgirig, lyhörd och lösningsorienterad
  • Flexibel och självgående
  • Strukturerad och ordningsam
  • Plikttrogen
  • Uppskattar research och faktabaserat arbete
  • Skribent med bra korröga
  • Du har nytta av viss vana av att filma och dokumentera då det ingår i uppgifterna att dokumentera projekt och projektägare på plats hos dem.

Vi kommer att anställa en person som har lämpliga bakgrundskunskaper och personliga egenskaper som kompletterar vårt team. Vi ser det som en fördel om du har examen från en högskoleutbildning inom information/kommunikation, turism, samhällsplanering eller något annat relevant ämnesområde där det finns inslag av kommunikation och/eller landsbygdsutveckling, men är du intresserad och tror du skulle passa för uppdraget – sök oavsett bakgrund och motivera varför just du ska ha jobbet!

För att kvalificera dig och trivas med arbetsuppgifterna behöver du vara flytande på avancerad nivå i både svenska och engelska. Har du andra språkmeriter? Ta med de i din CV.

Arbetets omfattning

Det här är en tidsbegränsad anställning på 12 månader till att börja med, med möjlighet till förlängning om vi passar bra ihop. Vi tillämpar provanställning för de första 6 månaderna. Tjänsten avser 100 %. Vi jobbar normalt dagtid 8-17 med flextid, men visst kvällsarbete förekommer. Eftersom det här uppdraget är ett tidsbegränsat projektuppdrag är vi flexibla och kan diskutera arbetstider utifrån vem du är och vad du har för behov.

Din arbetsplats kan vara var som helst i vårt leaderområde, gärna på landsbygden. Vi är distansarbetande och oftast på språng.

Observera att det inte är möjligt att ta på sig detta uppdrag som extern konsult mot fakturerad tid, utan det är anställning eller arvode som gäller.

Ansökningsförfarande

I den här rekryteringen efterfrågar vi förutom din CV också exempel på texter du skrivit. Det kan vara pressmeddelanden, blogginlägg, publicerade artiklar och projektrapporter som del av ansökan. Eftersom vi också söker någon som kan filma vill vi också se ett exempel på film genom att du presenterar dig själv med en kort videosnutt.

Ange löneanspråk i din ansökan.

Denna tjänst behöver tillsättas snarast, så ange hur snart du finns tillgänglig för anställning.

Vi förbehåller oss rätten att göra löpande urval och om rätt person dyker upp kan jobbet tillsättas direkt, så var snabb om du är intresserad.

Har du frågor om jobbet?

Kontakta verksamhetsledare Erika Larsson Karinaho på 070-316 23 66 eller erika@mittlandplus.se.

Varmt välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Om oss

Leader Mittland Plus är en ideell förening som i första hand är en möjliggörare för landsbygdsutveckling med hjälp av LEADER-metoden, eller Lokalt Ledd Utveckling som den också kallas. Vi har 73 mkr att fördela på landsbygdsutvecklingsprojekt med leadermetoden och de här pengarna gör nytta Bräcke, Ånge, Timrå och Sundsvalls kommuner, och för Havs- och fiskerifonden även Höga Kusten.

Vi är en liten organisation med ett stort hjärta som gör allt för att stötta genomförandet av goda utvecklingsidéer, och vårt mål är att göra det med hög servicenivå och stor flexibilitet.

Representerar du ett rekryteringsföretag?

Ni gör ett jättebra jobb för era uppdragsgivare, men vänligen respektera att vi har tagit ställning till vår rekryteringsprocess och inte är intresserade av externa rekryteringsföretag eller bemanningsföretag i den här processen.