Ånge camping – ställplatser

Projektet att utveckla Ånge camping del två är avslutat. Campingföreningen i Ånge fick beviljat projektstöd för ställplatser gällande husbilar/husvagnar som skulle ge bärighet för tyngre fordon, samt elförsörjning. Projektet avsåg bland annat att schakta jordmassor, bärlager, gräva ner el och därefter föra upp elstolpar som kopplades in.
Stödet kommer från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, från staten och det lokala partnerskapet i Leader Mittland Plus.

Ansökan till projektet var en del av en större utvecklingssatsning av föreningarna som är verksamma inom campingområdet. Beslutet för projektet avsåg åtgärder för förbättring av campingen.
Lah bedömde att projektet utifrån urvalskriteriemallen levde upp till kriterierna för det valda insatsområdet. De bedömde också projektet i stor utsträckning jobbade för hållbara lösningar samt bidrog till fler företag och arbetstillfällen. LAG bedömde även att det fanns ett stort behov av projektet och det i mycket hög utsträckning skulle leda till ökad service.

Projektet bedömdes också i stor utsträckning leda till ökat entreprenörskap, fler produkter och tjänster, samt diversifiering/förädling.
Budget enligt ansökan var 195 000 kronor. LAG fastställde maximalt stödbelopp till 136 500 kronor. Privat finansiering 30 % (58 500 kr) tillkom.