Destinationsutveckling Bräcke klart för start

Projektet Destinationsutveckling Bräcke har nu fått startbesked för stöd. Projektet ska bland annat utveckla en föreläsningsserie i samverkan mellan företag och organisationer i Bräcke för att öka attraktionskraften och på sikt få fler besökare till Bräcke.

Projektets mål är att få fler besökare i Bräcke och innehållet avser i huvudsak projektledning / nätverk bland företag och organisationer i Bräcke samhälle, föreläsarserie samt gemensam presentation och paketering av Bräckes turismutbud.

LAG har beslutat att prioritera ansökan om medel till 2019-1135 Destinationsutveckling Bräcke. Bedömningen har gjorts med urvalskriterier för insatsområde 2 entreprenörskap. LAG har bedömt att projektet i mycket hög utsträckning jobbar för långsiktigt hållbara lösningar, att det i mycket hög utsträckning bidrar till ökad besöksnäring samt förädling och diversifiering av produkter eller tjänster.

Projektet kan få som mest 70 % stöd för faktiska kostnader upp till fastställt maxbelopp. LAG fastställde maximalt stödbelopp till 200 000 kr. Stödet fördelas på 200 000 kr projektstöd och 0 kr LAG-pott. Privat finansiering motsvarande minst 85 714 kr (30 %) tillkommer.