Sinnenas konstpark Ånge camping

Är du vår nya kommunikatör och projektledare?

Är du en duktig kommunikatör med känsla för detaljer?

Vi söker en nyfiken och noggrann kommunikatör till vårt team som kan hugga tag i små och stora utmaningar och även vara projektledare för processen för vår kommande utvecklingsstrategi som ska dra igång NU.

Vi står alltså inför ett brådskande arbete att starta processen för att sammanställa och skriva en ny utvecklingsstrategi för vårt leaderområde. Där behöver vi dig som har förmågan att snappa upp kärnan i det som sägs och sammanfatta till en genomtänkt dokumentation och utvecklingsplan.

Andra utmaningar vi behöver ditt driv till är alltifrån att sammanställa resultat av genomförda och pågående projekt, skapa och uppdatera projektinformation på våra hemsidor, jobba med rapporter och resultatsammanställningar och annan mer administrativ skriftlig dokumentation till att jobba aktivt med att filmdokumentera projekt och vara vår motor i sociala medier.

Låter det intressant? Då är du kanske vår nya medarbetare!

Dina arbetsuppgifter

Som kommunikatör hos Leader Mittland Plus arbetar du nära vår verksamhetsledare. Du förväntas vara helt självständig i ditt arbete när vi hittat formen för vårt samarbete.

Det dagliga arbetet består till hälften av att avlasta och stötta verksamhetsledaren i att ta fram information om leaderområdets projekt, material som är avsett för våra egna kanaler och för våra samarbetspartners och medfinansiärer. Materialet ska också kommuniceras med allmänheten via traditionella och sociala media för att få ut budskapet om den landsbygdsutveckling som Leader Mittland Plus har möjliggjort under 2016-2020 (-2023).

Parallellt med arbetet att dokumentera och kommunicera det som gjorts hittills ska du alltså på den andra halvan av tjänsten fungera som projekt- och processledare för att tillsammans med intressenter runt om i hela området samla in och sammanställa vår nya utvecklingsstrategi för 2023-2027. I det arbetet ställs krav på lyhördhet och att kunna hitta gemensamma nämnare i de utvecklingsbehov som lokala parter uttrycker i möten. Du kommer att vara sammanhållande i strategiskrivningen och gruppernas penna, vara med på möten och ibland också fungera som journalist och intervjua deltagare och viktiga intressenter.

Arbetet har stort fokus på faktainsamling, att göra uppföljningar och utvärderingar till något läsvärt och intressant, men också på mer klassiska uppgifter kring hemsidor och media.

Rollen innefattar uppgifter såsom att:

 • Stå för projektledning och research för framtida strategi samt utvärdering av projektresultat
 • Samla in underlag och skapa grunden till ny utvecklingsstrategi
 • Sammanställa enskilda projektresultat och tematiskt indelade resultat så att det blir lättillgängligt
 • Bistå med text, bild och layout för årsredovisning och liknande officiella rapporter
 • Forma text utifrån vinkling, budskap och mottagare
 • Skriva och publicera pressmeddelanden
 • Vara ett bollplank för kommunikationen
 • Skriva artiklar, poster till olika media, faktatexter
 • Mediebearbetning – aktivt bearbeta utvalda medier
 • Kvalitetskontrollera textmaterial
 • Gå igenom hela hemsidstrukturen och uppdatera löpande samt publicera nyheter och projektinformation.
 • Jobba med vår facebooksida samt andra utvalda sociala media.

För att trivas i rollen behöver du förutom att vara en social kommunikationsnörd gilla att jobba med administrativa sammanställningar i research lika väl som att intervjua, delta i möten eller på andra sätt kommunicera med de personer som finns bakom projekten och i vårt nätverk.

Du behöver vara bekväm med att du får en ganska kort startsträcka och axla förväntningarna att vara självgående ganska snart.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande roll eller likvärdig erfarenhet, men vi kan också tänka oss en eller flera studenter som går in i detta som ett meriterande uppdrag under kommunikationsstudier, eller på annat sätt är en helt ny talang redo för din första yrkeserfarenhet.

Det viktigaste är vem du är som person och att du har dokumenterad kunskap om kommunikation, har känslan för kommunikation, att vi verkar fungera bra ihop och att vi har samma förväntningar. Du kommer att behöva visa prov på ditt arbete och lämna referenser som styrker att du har kompetensen och förmågan.

Din profil

Som person behöver du uppskatta tidskrävande arbeten med mycket faktainsamling, möten, intervjuer och statistik. Du kommer att ha stor nytta av att använda din förmåga att omvandla statistik och skriven text till en lockande och beskrivande text. Det är till din fördel om du har erfarenhet från journalistik men det är inget krav. Du behöver ha viss vana av att filma och dokumentera då det ingår i uppgifterna att dokumentera projekt och projektägare på plats hos dem.

Om du är en extremt noggrann språkpolis är det ett stort plus.

För att trivas i sammanhanget ser vi att du är:

 • Positiv, vetgirig, lyhörd och lösningsorienterad
 • Flexibel och självgående
 • Strukturerad och ordningsam
 • Plikttrogen
 • Uppskattar research och faktabaserat arbete
 • Skribent med bra korröga
 • Idérik
 • Har ett etablerat nätverk inom media

För att kvalificera dig och trivas med arbetsuppgifterna behöver du vara flytande på avancerad nivå i både svenska och engelska. Har du andra språkmeriter? Ta med de i din CV.

Arbetets omfattning

Det här är en tidsbegränsad tjänst med start så snart som möjligt. Tjänsten avser 100 % som delas mellan två olika projektroller där en del avser genomförande av den nuvarande utvecklingsstrategin och en del avser den framtida utvecklingsstrategin för 2023-2027. Tjänsten kan även delas av flera personer beroende på vilka ansökningar vi får in.

Vi söker dig som kan jobba med oss under 6-12 månader till att börja med, med möjlighet till förlängning om vi passar bra ihop. Vi tillämpar provanställning för de första 6 månaderna.

Observera att det inte är möjligt att ta på sig detta uppdrag som extern konsult mot fakturerad tid, utan det är anställning eller arvode som gäller.

Vi jobbar normalt dagtid 8-17, men visst kvällsarbete förekommer. Eftersom det här uppdraget är ett tidsbegränsat projektuppdrag är vi flexibla och kan diskutera arbetstider utifrån vem du är och vad du har för behov.

Din arbetsplats kan vara var som helst i vårt leaderområde, gärna på landsbygden. Vi är distansarbetande och oftast på språng.

Ansökningsförfarande

I den här rekryteringen efterfrågar vi förutom din CV också exempel på texter du skrivit. Det kan vara pressmeddelanden, blogginlägg, publicerade artiklar och projektrapporter som del av ansökan. Eftersom vi också söker någon som kan filma vill vi också se ett exempel på film och du får gärna presentera dig själv med video.

Ange löneanspråk i din ansökan. Obs! igen att det inte är ett konsultuppdrag denna gång, utan det är enbart anställning eller arvodering som är aktuell.

Denna tjänst behöver tillsättas snarast, så ange hur snart du finns tillgänglig för anställning.

Sista ansökningsdag är den 31 mars 2021 men vi förbehåller oss rätten att göra löpande urval och om rätt person dyker upp kan jobbet tillsättas direkt, så var snabb om du är intresserad.

Har du frågor om jobbet?

Kontakta verksamhetsledare Erika Larsson Karinaho på 070-316 23 66 eller erika.larsson@mittlandplus.se.

Varmt välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Om oss

Leader Mittland Plus är en ideell förening som i första hand är en möjliggörare för landsbygdsutveckling med hjälp av LEADER-metoden, eller Lokalt Ledd Utveckling som den också kallas. Vi har 58 mkr att fördela på landsbygdsutvecklingsprojekt med leadermetoden och de här pengarna gör nytta Bräcke, Ånge, Timrå och Sundsvalls kommuner, och för Havs- och fiskerifonden även Höga Kusten.

Vi är en liten organisation med ett stort hjärta som gör allt för att stötta genomförandet av goda utvecklingsidéer, och vårt mål är att göra det med hög servicenivå och stor flexibilitet.

Representerar du ett rekryteringsföretag?

Ni gör ett jättebra jobb för era uppdragsgivare, men vänligen respektera att vi har tagit ställning till vår rekryteringsprocess och inte är intresserade av externa rekryteringsföretag eller bemanningsföretag i den här processen.