Drömmer du om att göra din by bättre?

Är du under 25 år och bor i Ånge. Bräcke, Sundsvall eller Timrå kommuns landsbygdsområden? Har du en dröm som du vill förverkliga i din by? Kanske drömmer du om att dra ihop en epaträff, bygga en betongpark för skejt och cyklar? Eller så har du en idé om kan stärka dig och andra tjejer i din by?

Ibland kan det kännas svårt att komma på vad man drömmer om. Därför brukar vi i projektet i intervjuform eller i workshop utgå ifrån dina fritidsintressen. Första steget är alltså att vi börja dra fram vad du gillar att göra på fritiden. När vi arbetat en stund kring dina intressen så dyker det nästan alltid upp idéer och drömmar. Steg två blir då att vi tittar på olika vägar och möjligheter som finns för att förverkliga. Ibland är Leader Mittland plus en möjliggörare, ibland din kommun, ett företag, en vuxen, en förälder, en förening eller i stor utsträckning du själv, kanske i grupp med vänner. Detta är ett spännande arbete, som hitintills dragit igång många nya lokala idéer.

Vill du inspireras av andras drömmar? I dessa unga drömbygd filmer lyfter fram goda exempel på några personer som vågar dela med sig av sina drömmar.

Under vårterminen 2023 kommer ni kunna läsa artiklar på vår facebooksida om unga som förverkligar sina drömmar och idéer!

Projektet söker kontakt med dig

Under sommaren och hösten 2022 söker vi dig under 25 år i Ånge, Bräcke, Sundsvall eller Timrå kommuners landsbygdsområden och som vill dela dina drömmar om hur din by eller område ska bli bättre.

Besvara gärna projektets enkät med frågor om dina drömmar

Varför startade projektet Ungas drömbygd?

Vår förening Leader Mittland Plus har under perioden 2016-2022 hjälpt till med att fördelat ut cirka 74 miljoner kronor till olika landsbygdsutvecklingsprojekt i våra fyra landsbygdskommuner. Under denna period var väldigt få projektorganisationer representerade av unga under 25 år. Det ska ungas drömbygd ändra på!

För att fler unga initiativ och projektidéer ska få stöd under perioden 2023-2027 behöver vi nu veta vad du drömmer om! Vad vill du förverkliga? Vad är dåligt och vad kan bli bättre?

Projektledaren för Ungas drömbygd

Projektledare Lotten Rapp är en passionerad landsbygdsbo som tidigare varit en utav världens främsta extremskidåkare på Freeride World Tour. Lotten tycker att det roligaste som finns är att få höra om dina drömmar och lokala utvecklingsidéer!

Nyfiken att veta mer? eller vill du veta mer om vilka projektstöd unga kan ansöka hos Leader just nu ? Kontakta Lotten Rapp.

Lotten Rapp, projektledare

  • Mejla Lotten

    Funderar du över något gällande projektet Ungas drömbygd?

    Mejla lotten.rapp@mittlandplus.se

  • Slå en signal

    Kanske funderar du på något? Kontakta Lotten på 070-396 00 42.