Drömmer du om att göra din by bättre?

Är du under 25 år och bor i Ånge. Bräcke, Sundsvall eller Timrå kommuns landsbygdsområden? Har du en dröm som du vill förverkliga i din by? Kanske drömmer du om att utveckla en betongpark mitt i byn? Eller så har du en förträfflig idé eller lösning som kan förbättra eller förändra klimatet?

Greta Thunberg började med sin skolstrejk utanför Sveriges riksdag. En liten idé som påverkat hela världen. Bara för att du bor på en plats, ska möjligheterna inte stanna där? Vad vill du utveckla eller förbättra för att din hembygd ska bli din drömbygd?

Vill du inspireras av andras drömbygder? Vi lyfter fram goda exempel på några personer som vågar dela med sig av sina drömmar.

Projektet söker kontakt med dig

Under sommaren och hösten 2022 söker vi dig under 25 år i Ånge, Bräcke, Sundsvall eller Timrå kommuners landsbygdsområden och som vill dela dina drömmar om hur din by eller område ska bli bättre.

Gå vidare till vår enkät och dela med dig av dina drömmar!

Varför startade projektet Ungas drömbygd?

Vår förening Leader Mittland Plus har under perioden 2016-2022 hjälpt till med att fördelat ut cirka 74 miljoner kronor till olika landsbygdsutvecklingsprojekt i våra fyra landsbygdskommuner. Under denna period var väldigt få projektorganisationer representerade av unga under 25 år. Det ska ungas drömbygd ändra på!

För att fler unga initiativ och projektidéer ska få stöd under perioden 2023-2027 behöver vi nu veta vad du drömmer om! Vad vill du förverkliga? Vad är dåligt och vad kan bli bättre?

Projektledaren för Ungas drömbygd

Projektledare Lotten Rapp är en passionerad landsbygdsbo som tidigare varit en utav världens främsta extremskidåkare på Freeride World Tour. Lotten tycker att det roligaste som finns är att få höra om dina drömmar och lokala utvecklingsidéer!

Nyfiken att veta mer? Kontakta Lotten Rapp.

Lotten Rapp, projektledare

  • Mejla Lotten

    Funderar du över något gällande projektet Ungas drömbygd?

    Mejla lotten.rapp@mittlandplus.se

  • Slå en signal

    Kanske funderar du på något? Kontakta Lotten på 070-396 00 42.