Vi söker utvärderare

Lite mer än halva tiden har gått för programperioden 2014-2020 (dvs 2016-2022) och nu bedömer vi att det finns tillräckligt med pågående och genomförda projekt för att genomföra en utvärdering i halvtid.

För detta söker vi en extern utvärderare som har erfarenheter av att själv jobba med Leadermetoden på något sätt. Vi har valt metoden peer evaluation, vilket innebär att utvärderingen ska ske med hjälp av någon eller några som själva har erfarenhet av att jobba med leadermetoden, antingen genom tidigare verksamhet inom ett leaderkontor, inom en LAG-grupp eller som genomförare av ett leaderprojekt.

För att vara aktuell för uppdraget ska du ha god kännedom om leadermetoden och ha aktivt varit delaktig i leaderverksamhet på något sätt, men inte ha varit verksam inom det som idag är Leader Mittland Plus, det vill säga kommunerna Bräcke, Ånge, Timrå och Sundsvall. Detta för att säkerställa att utvärderingen är extern.

Det vi vill ha svar på är dels hur metoden uppfattas och fungerar av de som beviljats stöd, och dels hur den mer administrativa delen av arbetet runt projektcoachning, ansökan om stöd och utbetalningar har fungerat så här långt liksom hur LAG-medlemmarna uppfattar arbetet i LAG. Syftet är att hitta förbättringsförslag framför allt för vårt lokala arbete, men också ge tips vidare kopplat till den nationella processen som vi inte kan påverka i så stor utsträckning. Uppdraget är en mindre utvärdering för vägledning framåt, medan en större utvärdering kommer att ske under 2022-23.

Utvärderingen ska genomföras under första kvartalet 2020, och resultatet ska presenteras senast i slutet av april 2020.

Vi har själva genomfört enkätfrågor till utvalda grupper, och dessa underlag kommer den som får uppdraget ta del av för att analysera vidare. Fler frågor är förstås möjliga att ställa, och även intervjuer är möjliga.

Anbud ska innehålla information om organisation och person/-er som ska jobba med utvärderingen samt deras specifika kompetenser och lämplighet för uppdraget, hur många fakturerade timmar uppdraget beräknas ta i anspråk inkluderat förberedelser, informationsinhämtning, analyser, möten och rapportering, samt pris per timme. Anbuden ska också innehålla referenser.

Anbuden utvärderas utifrån anbudsgivarens kompetens och totalpris. En tak-summa för uppdraget finns, och uppdrag som går över vårt tak kommer att väljas bort.

Anbud ska ha kommit in till Leader Mittland Plus senast den 15 januari 2020.

Mer information lämnas av verksamhetsledare Erika Larsson, 070-316 23 66.

Vi har skapat en egen sida för utvärdering som kommer att uppdateras löpande.