Från snår till spår – klart för start

Projektet Från snår till spår har prioriterats för projektstöd och har i nu fått starbeslut från Jordbruksverket.

Leader Mittland Plus lokala aktionsgrupp LAG har beslutat att AB Uteliv i Nora har möjlighet att få upp till 856 400 kr i stöd för att skapa en långsiktig och hållbar landsbygdsutveckling och ökning av områdets attraktionskraft för turism och en ökad besöksfrekvens genom att uppföra ett spår och friluftsområde för allmänheten.

Projektet ska etablera flera spår för promenad, löpning och skidor, friluftsytor med aktiviteter för barn, etablera parkeringsplats och toaletter, samt sprida information om friluftsområdet och sätta upp informationstavlor.

Pengarna till projektet hämtas från Europeiska Jordbruksfonden för Landsbygdsutveckling och det lokala leaderpartnerskapet. Privat finansiering får tillkomma.

Bedömning av projektet har gjorts med urvalskriterier för insatsområde 3 tillgänglighet men projektet passar även väl in inom entreprenörskap samt natur- och kultur.

LAG har bedömt att det finns ett stort behov av projektet och att det i mycket hög utsträckning jobbar för långsiktigt hållbara lösningar. Projektet bedöms bidra i mycket stor utsträckning till nya lokala produkter/tjänster inom tillgänglighet, till nya/utvecklade mötesplatser samt till ökad tillgång till natur- och friluftsliv för alla.

För kontaktuppgifter till projektet, kontakta Leader Mittland Plus.