Matfors framtidscentrum – socialt företagande

Föreningssamverkan i Matfors fick Leaderstöd till projektet Matfors framtidscentrum – socialt företagande.

Projektet var ett av två delprojekt som tillsammans  ville kombinera en kreativ skapande mötesplats, ett kompetenscentrum och ett upplevelsecentrum i en och samma plats och erbjuda samhällsnytta genom att ta tillvara på resurser både i historien, i bygden och de som finns i ofrivilligt utanförskap. Mötesplatsen är Matfors gamla pappersbruk.

Delprojektet skulle bygga upp en verksamhet med arbetsträning och praktik, utveckla arbetsintegrerade sociala företag och syftade till att skapa återgång eller inträde på arbetsmarknaden, minska tröskeln från utanförskap till avlönat arbete, att skapa en modell för hur individer i målgruppen för egenmakt och arbete, arbetsträning, praktik, utbildning eller delägande socialt företagande för att bryta utanförskapet samt underlätta övergången från ideellt engagemang till anställning och inkludering i lokalsamhället alternativt entreprenörskap/socialt företagande.

Projektet beviljades 490 400 kr från Leader Mittland Plus, varav 463 640 kr kommer från Socialfonden/Jordbruksverket, 26 760 kr från LAG och 201 600 kr är en offentlig resurs.

Sökande: Matfors Kultur & Fritidsföreningar i Samverkan

Prioriteringsdatum: 2017-02-08

Beslutsdatum 2017-05-08