REKO Jämt

Hushållningssällskapet Jämtland och ansökan om stöd till samarbetsprojektet REKO Jämt prioriterades av Leader Mittland Plus. Projektets syfte var att skapa hållbara försäljningskanaler för lokalproducerade produkter genom att starta ett antal REKO-ringar med utlämningsställen, samt genom att ha en gemensam administration. Varje REKO-ring skulle ha utrustning och material för att kunna driva en framgångsrik verksamhet. Projektet vände sig i första hand till lokala livsmedelsproducenter.
Projektet bedömdes inom strategins insatsområde 3 tillgänglighet, vilket bland annat styrktes av målet fler hållbara försäljningskanaler i den lokala målmatrisen. Projektet bidrog även till att uppfylla målen inom insatsområde 2 entreprenörskap.

 

LAGs beslut med motivering

LAG beslutade att prioritera ansökan om medel till REKO Jämt SJV 2019-1425. Stödet kunde som mest uppgå till 100 533 kr.

LAG bedömde att projektet i mycket hög utsträckning arbetar långsiktigt och bidrar till fler tillgängliga produkter och tjänster samt nya försäljningskanaler. Projektet bedöms i mycket hög utsträckning  bidra till nya mötesplatser för producent och konsument och projektet kan i hög grad påverka lokala attityder.

Då detta är ett samarbetsprojekt mellan tre leaderområden villkoras beslutet till att gälla under förutsättning att de övriga två leaderområdena 3sam och Sjö Skog Fjäll också fattar beslut att prioritera samarbetsprojektet.

Läs artikeln skriven om projektet.

Reko-ring i glesare landsbygd- Leader en självklar samarbetspartner – Leader Mittland Plus