Ånge Viadukt event

 

Paraplyprojekt- Young Events

Några elever vid Bobergsgymnasiet kom på idéen att de tillsammans med konstnären Erik ”Dirty Elmo” Lindström, göra ett event och måla om en sönderklottrad viadukt.

Bakgrunden till projektet var att eleverna i åk 2 på teknikprogrammet på Bobergsgymnasiet i Ånge hade varit med designtävlingen Design Open på Mittuniversitetet. Deras tävlingsförslag var att skapa en promenadslinga i Ånge kallad Ångeslingan och i början av denna slinga fanns denna nykreerade viadukt.

 

Detta är några av grejerna som projektgruppen arbetade med för att kunna genomföra eventet:

  1. Tog kontakt med Trafikverket och Ånge kommun
  2. Erik ”Dirty Elmo” Lindström reste till Ånge för att med projektgruppen undersöka tunnelns storlek, bedöma materialval, färg- åtgång etc.
  3. Inlärning av arbetsprocess
  4. Informationsutskick till grundskolorna, fritidsgården och kommunen om projektet.
  5. Eventdagen- målning av viadukten
  6. Informationsutskick om det genomförda eventet

 

Sammanfattning: Vi elever tycker att det var ett roligt projekt, att vi lärde sig mycket nytt, att det var häftigt att få samarbeta med en konstnär och har växt i självkänsla. Kommuninvånarna har enbart uttryckt glädje och gett positiv respons. Dirty Elmo var också nöjd, tyckte det var att vi jobbade snabbt och målmedvetet. Även om solen sken var det kallt, och många timmars målande med munskydd och sprejburk är jobbigare än man kan tro.

”Målningen av viadukten är  ännu oförstörd, ingen har klottrat på den och så hoppas vi det förblir!”