Leet Kidz

Paraplyprojekt- Young Events

Boberg Esportförening ansökte om stöd och arrangerad föreläsningsserien Leet Kidz, för Ånge kommun barn i åldrarna 8-13år. Deltagare som var intresserad av it, gaming och e-sport fick lära mer om detta av företagarna i Sports IT UF.

”Gaming är den vanligaste fritidssysslan i Sverige i 2018, 41% av befolkningen spelar spel online, 29% spelar spel online regelbundet (enligt Internet Stiftelsens undersökning: Svenskar och Internet 2018). Många ungdomar använder mycket tid på sitt spelintresse men de måste oftast ta sig in i det och lära sig själv. Det finns inte vuxna de kan vända sig till för vägledning eller om de har frågor. Det finns inte klubbar eller föreningar dit de kan gå för att lära sig mer.

 

Resultatet av detta är att många får dåliga råd, en felaktig bild och skadliga vanor.Vi vill arrangera en föreläsningsserie där vi introducerar deltagarna till grunderna i gaming och e-sport. Vi vill lära de om vilka möjligheter som finns, vikten av att ha goda rutiner och ge de chansen att testa på spel under vägledning.”

 

Det ideella arbetet gjordes genom att föreningsmedlemmar åkte runt på olika skolor och informerat om LEET kidz. Även många ideella timmar lades på att förbereda de tekniska lösningarna såsom att ”de flesta spel behöver en personlig spelarlicens så blir det svårt att insförskaffa 15 stk när man ej har 15 olika personer att låsa de till. Men vi lyckades hitta en lösning.”

Detta event fick ett väldigt högt anmälningstryck då väldigt många kidz ville vara med och lära sig mer.