Vi rekryterar projekthandläggare/administratör

Leader Mittland Plus stärker upp organisationen för handläggning av projektstöd. Vi söker dig som vill jobba som projekthandläggare och administratör med start omgående och till och med årsskiftet 2019/2020 till att börja med.

Det här är ett jätteroligt jobb tycker vi som redan finns i organisationen! Jobbet passar som handen i handsken om du gillar landsbygden och brinner för att vara med och göra vidareutveckling våra lokala pärlor möjligt, om du gillar att kombinera kreativa lösningar, sociala kontakter och att hjälpa andra hitta former för kreativa utvecklingsprojekt i en ganska regelstyrd struktur. Vi söker alltså dig som är en strukturerad och noggrann person med ordning och reda, och samtidigt är social och utåtriktad. Du behöver också vara lösningsorienterad och tycka om att hjälpa andra men måste också gilla att följa regelverken kopplade till EU-stöd och de detaljerade rutiner vi följer i handläggningen.

Jobbet att administrera och handlägga projektstöd sker dels i Jordbruksverkets datasystem och med våra och Jordbruksverkets framtagna rutiner, och dels tillsammans med stödsökande och stödmottagare i fysiska möten och i telefon och e-post. Det är därför viktigt att du är bra på att kommunicera med människor och kan läsa av vilken typ av kommunikation som passar just den du har kontakt med. Det är i första hand ett administrativt kontorsarbete, men det är också en del besök hos stödsökande och stödmottagare.

Viss IT-vana är nödvändig eftersom all vår handläggning sker digitalt mot databaser och i digitala system. Du kommer också att få stötta stödsökare i deras process att söka stöd och utbetalningar, och här är förmågan att stötta och förklara steg för steg i systemet något som du kommer att behöva. Du behöver däremot inte vara proffs på IT, det räcker med att du är van att jobba med officeprogrammen och känner dig hemma i en webb-baserad digital hantering av information och text, samt kan förklara för andra hur de ska göra när de söker stöd.

Vi och Jordbruksverket ställer höga krav på dokumentation under handläggning och kommunikation med stödsökande och stödmottagare, och det är därför ett krav att du behärskar svenska i tal och skrift. Har du flera språk i bagaget är det en fördel gentemot stödsökande, men för det administrativa arbetet gäller goda kunskaper i svenska språket och att du gillar att skriva, för det kommer att bli en hel del sådant i arbetet.

Har du erfarenheter av handläggning av EU-stöd eller annan handläggning med färdiga rutiner som grund är det en fördel eftersom vi behöver någon som är snabbt på banan. Du kommer att få börja med att handlägga ansökningar om stöd, och successivt växa in i rollen för att sedan lägga till hanteringen kring ansökningar om utbetalningar och sedan projektrapportering. Du kommer också på sikt få vara med och göra våra egna ekonomiredovisningar för de projekt som Leader Mittland Plus driver själva.

Placeringsorten är beroende på var du finns. Vi jobbar mest inom kommunerna Bräcke, Ånge, Timrå och Sundsvall och vårt kontor finns på Gärdehov, Sundsvall. Vi har också projektanställd personal med arbetsplats Glesbygdskollektivet, Fränsta. Oavsett var du bor kommer du att behöva vara med oss på kontoret i Sundsvall under den första tiden eftersom det är en hel del rutiner att lära sig och det är bra om vi finns nära varandra. Därefter går det bra att ordna en arbetsplats närmare där du bor om det skulle fungera bättre för dig.

Körkort är ett krav och tillgång till bil en fördel eftersom även de administrativa uppdragen ibland sker på plats hos stödmottagaren.

Tjänsten är tänkt som en deltid på cirka 50 %, men vi är öppna för förslag och beroende på löneläge kan tjänsten utökas upp till 100 %. Ange därför önskad sysselsättningsgrad och löneanspråk när du skickar in din ansökan till oss. Vi behöver alltså en person relativt omgående, så vi kommer att hantera ansökningar löpande.

Ansökan och frågor skickar du till erika.larsson@mittlandplus.se. Frågor kan också ställas på telefon 070-316 23 66.

PS Vi kommer också att rekrytera projektledare på deltid till två egna projekt inom kort. De här projekten handlar om miljöcertifiering av företag och produkter. Är du rätt person för både adminstratörsjobbet och projektledarjobbet finns möjligheten att kombinera de båda uppdragen.