Paraply miljöcertifiering övrig näring

Leader Mittland Plus har sökt projektstöd för projektet Miljöcertifiering besöksnäring för att kunna dela ut mikrostöd på 25 tkr till externa sökande. Syftet är att mobilisera och bidra till ökad miljöcertifiering så som det är angivet i strategin.

Den bakomliggande tanken är att det har varit svårt att få in projekt med miljöcertifiering som mål, och paraplyprojektet ska stimulera till detta genom att tillgängliggöra stöd liknande utvecklingscheckar som kan användas för miljöcertifiering eller steg på vägen till miljöcertifiering. Projektet ska leda till minst 10 delprojekt för miljöcertifiering av verksamheter på landsbygden i leaderområdet.

Delprojekten som söker stöd avser miljöcertifiering och dessa rimlighetsbedöms separat av en kommitté bestående av verksamhetsledaren för Leader Mittland Plus samt medlemmar ur LAG. Förväntan är 10-12 delprojekt som söker som mest 25 tkr för aktiviteter som leder till miljöcertifiering av verksamheter inom besöksnäringen. Certifieringen kan ske under projekttiden eller så kan stödet gå till åtgärder som är nödvändiga på vägen mot certifiering i form av kompetensutveckling eller iordningställande av krav för att uppnå vald certifiering.  Förhoppningen är att mikrostödet hjälper till att ta steget mot ett ökat miljötänkande och certifiering.

Leader Mittland Plus lokala aktionsgrupp LAG har bedömt projektet med gällande urvalskriteriemallar och bedömt att det finns ett mycket stort behov av projektets resultat. Projektet arbetar i mycket hög utsträckning långsiktigt och leder till hållbara lösningar. Projektet bedöms också i mycket hög utsträckning jobba med lokala attityder och mobilisering. Projektet bedöms också bidra i mycket stor utsträckning till minskad miljöpåverkan, ökad hållbarhet och miljöcertifiering och ökad kompetensutveckling.

Projektet har beviljats 200 000 kr i stöd.

För mer information om projektet eller om du vill söka mikrostöd till ditt projekt, kontakta Leader Mittland Plus.