Mårten Nyhlen föreläsning

Torps Skol IF beviljades medel och genomförde eventet Mårten Nylén föreläsning.

Syftet var att anlita Mårten Nylén, en känd personlig tränare (PT) och hälsoutvecklare som har jobbat för TV-programmen ”Biggest looser” och ”Ninja Warriors”, för att föreläsa om sitt liv, hälsotips och träningstips. Syftet med projektet var också att Fränstas unga skulle vilja se sina lokala attityder till levnadsvillkoren på landsbygden i ett nytt ljus. Detta skedde också hos delar av publiken, unga som träffat och lyssnat på Mårten la in kommentarer som ”Mårten tyckte utsikten från vår skola ner mot Torpsjön, var najs”, ”han gillade att vara här”, ”Mårten sa att han ville komma tillbaka!” etc.

I projektet ingick ideella aktiviteter såsom se till att Mårten hittar till skolan, visa honom runt, äta lunch med honom i skolans matsal, kolla så att ljud och ljus fungerar, fixa tackpresent etc.

Bakgrund till mikrostödet:

Leader Mittland Plus beslutade att ge mikrostöd till Skol-IF Fränstaskolan för projektet Mårten Nylén föreläsning. Syftet var att anlita Mårten Nylén, en känd personlig tränare (PT) och hälsoutvecklare som även har jobbat för TV-programmet ”Biggest looser” för att föreläsa om t ex sitt liv, hälsotips och träningstips. Barn, tonåringar och vuxna skulle inspireras till att skapa en hälsosammare livsstil. Syftet med projektet har också varit också att Fränstas unga förändrar lokala attityder till levnadsvillkoren på landsbygden.

Förväntat resultat var bland annat:

  • 10 deltagande unga nysvenskar
  • 100 deltagande unga
  • 1 ny kreativa/utvecklade mötesplatser
  • 1 nytt kultur-/fritidsevenemang