Beslut för Färja -ett komplett besöksmål

Tynderö fiskareförening har fått startbeslut för projektet ”Färja – ett komplett besöksmål” som prioriterats av Leader Mittland Plus. Projektet syftar till att skapa ett attraktivt besöksmål i Färja, fler bäddplatser, bättre förutsättningar för affärsmöjligheter, fler besökare och turister i området samt ekonomisk bärighet i verksamheten.

Projektet kompletterar tidigare beviljat projekt Tillgänglighet till kust och hav i Timrå kommun.

Mål
 ett komplett besöksmål med service och boende i en attraktiv del av Timrås kust
 Öka besökarantalet i området
 ställplatser med servicestolpar för husbilar och husvagnar
 servicestolpar längs med Kanalbryggan

Projektet avser genomförande av den lokala strategins insats 2 entreprenörskap vilket bland annat styrks av målen ”Fler lokala företag”, ”ökat entreprenörskap” och ”Fler nya lokala produkter/ tjänster”.  Leader Mittland Plus har bedömt att det finns ett stort behov av projektets resultat och att projektet i mycket stor utsträckning jobbar för långsiktigt hållbara lösningar samt i hög utsträckning bidrar till mobilisering.
Projektet kan också i mycket hög utsträckning bidra till ökad besöksnäring, till fler produkter och tjänster, samt i stor utsträckning bidra till fler företag eller arbetstillfällen.

Stödbeloppet från Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, Jordbruksverket och partnerskapet i Leader Mittland Plus uppgår till 363 000 kr. Övrigt offentligt stöd från Timrå kommun tillkommer.