Startbeslut för väg till Ånge camping

Startbeslutet är klart för projektet Utveckling av Ånge Camping och campingföreningen har fått beviljat projektstöd för tillfartsväg till rekreationsområdet där campingen, båtklubben, konstparken, med flera verksamheter finns. Stödet kommer från Europeiska Jordbruksfonden för Landsbygdsutveckling, från staten och det lokala partnerskapet i Leader Mittland Plus.

Ansökan avser ett delprojekt i en större utvecklingssatsning av föreningarna som är verksamma inom campingområdet. Delprojektet väg är förutsättningsskapande och möjliggör den fortsatta utvecklingen. Projektet ska uppföra en tillfartsväg som anpassad för moderna, tyngre fordon för rekreationsområdet inklusive camping, båtklubb, bad, konstpark och naturmiljöer samt utomhusbelysning i anslutning till vägen för rekreationsområdets besökare under höst och vår.

Delprojektet skall bidra till ökat utnyttjande av rekreationsområdet, öka attraktionskraften för Ånge samt bidra till ökat antal besökare i Ånge kommun. Rekreationsområdet, inklusive camping, konstpark och båtplatser skall göras tillgängligt för tyngre fordon, inklusive husvagnar och husbilar liksom båttrailers genom en ny tillfartsväg.

LAG har bedömt projektet med urvalskriteriemallen för insatsområdet och bedömt projektet i mycket hög utsträckning jobbar för långsiktigt hållbara lösningar och bidrar till fler företag och arbetstillfällen. LAG har bedömt att det finns ett stort behov av projektet och att det i mycket hög utsträckning skulle bidra till ökad service. Projektet har också bedömts i stor utsträckning leda till ökat entreprenörskap, fler produkter och tjänster samt diversifiering/förädling.

Jordbruksverket har  fastställt maximalt stödbelopp till 1 756 000 kr. Stödet fördelas på 67 % projektstöd och 33 % LAG-pott.