Startbeslut för fiskemuseum Lörudden

Löruddens hamnförening får projektstöd för projektet Fiskemuseum Lörudden.

Projektet ska på lång sikt bidra till att fler arbetstillfällen skapas inom besöksnäringen, öka attraktionskraften och förbättra möjligheterna för den lokala besöksnäringen att utvecklas, samt levandegöra kulturhistoria för såväl ortsbor som turister.  Syftet är också att öka kunskapen om det lokala kulturarvet och stimulera till fortsatt dokumentation och lokalhistorisk forskning.

När projektet är genomfört ska ett permanent fiskemuseum ska stå färdigt, allt utställningsmaterial samt ytterligare något hundratal bilder ska vara digitaliserade och tillgängliggjorda i museet och på distans. I projektet ingår bland annat renovering av byggnad för nytt ändamål, tillverkning av professionellt utformade utställningsskärmar och informationsskyltar samt scenografi samt digitalisering av foton och annat material.

Leader Mittland Plus lokala aktionsgrupp LAG bedömer att det finns ett stort behov av projektets resultat, att projektet har tydliga mål och i mycket stor utsträckning jobbar för långsiktigt hållbara lösningar. Projektet jobbar i hög utsträckning med lokala attityder och mobilisering. Projektet bedöms också i mycket stor utsträckning bidra till ökad besöksnäring samt bidra till nya produkter och förädling/diversifiering.

Projektstödet kommer från det lokala leaderpartnerskapet inom Leader Mittland Plus och från Europeiska Jordbruksfonden för Landsbygdsutveckling. Projektet kan få som mest 846 000 kr för investeringen.

För mer information om projektet, hör av dig till Leader Mittland Plus så förmedlar vi kontaktuppgifter till projektägaren.