Förstudie vattenåtgärder i Tynderö

”Förstudie vattenåtgärder Tynderö”  var ett genomförandeprojekt oc  LAG-ägt projekt i  Havs-och Fiskerifonden (EHFF).
Val av insats stämde med innehållet i projektet samt den lokala strategins insatser 4 natur-och kulturbevarande insatser. Projektet avsåg genomförande av den lokala strategins insats 4 natur-och kulturbevarande insatser som vilket styrks av målen ” Återställa vatten och markbiotoper” som finns inom mål 2 och 3 i den lokala insatsmatrisen.

Det långsiktiga syftet var att skapa förutsättningar för överlevnad för och utveckling av yrkesfiske och vattenbaserat näringslivliv i Tynderö. Projektets mål var att ta fram ett beslutsunderlag genom att utreda möjligheterna till att muddra en farled/kanal för befintliga och eventuella yrkesfiskare samt vattenbaserat näringsliv.

LAG bedömde att det fanns ett mycket stort behov lokalt och att det i mycket hög utsträckning jobbade långsiktigt. Projektet bedömdes i mycket hög utsträckning påverka de lokala samhällena kring Tynderösundet och till att främja hållbara användning av vattenresurser. Förstudien presenterade en tydlig mottagare av resultatet och målgruppen är initiativtagare till projektet.

LAG fastställde maximal andel offentligt stöd 401 361 kr. Projektstöd 269 149 kr (67%). Övrigt offentligt stöd LAG 132 566 kr (33%).