QR-koder, som laddas i mobilen och digitala skärmar till Svartviks kulturarv

Projektet ”QR-koder  och digitala skärma Svartviks kulturarv”  Föreningen Svartviksdagarna har beviljats projektstöd från Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och det lokala leaderpartnerskapet.

Landsbygdsfonden> genomförande av projekt>>Kultur och fritid>>övrigt. Valet av insats stämmer med innehållet i projektet samt med den lokala strategins insats 4 natur och kultur.

Projektets syfte är att bidra till att tillgängliggöra historia för besökare och därmed utveckla besöksmålet och stärka förutsättningar för besöksnäringen. Projektet ska uppföra skyltar med QR-koder för information om sevärdheter vid kulturområdet Svartvik. Genom en promenadslinga med ca 15 informationsstopp tillgängliggöra industrihistoria, samt använda delar av framtaget material för digitala skärmar i caféet och utställningshallen i Svartvik.

Målet är att ha uppfört skyltar med Q>R-koder samt skapat motsvarande informations databas på tre språk. En förväntan finns att öka besöksantalet med 50 %.

LAG- styrelsen bedömer att projektet har beröringspunkter i två av den lokala utvecklingsstrategins insatsområden och att det i hög utsträckning arbetar långsiktigt. Projektet bedöms i mycket hög utsträckning till nya produkter och tjänster inom tillgänglighet till kulturarvet, utvecklade mötesplatser och till nya företag/arbetstillfällen.

LAG- styrelsen fastställde maximalt totalt offentligt stöd till 189 029 kr. Projektets fördelning är preliminär 126 649 kr ( 67%) Övrigt offentligt stöd LAG 62 380 kr (33%).