Trädkojan i vildmarken

Projektet Trädkojan i vildmarken har beviljats projektstöd från Landsbygdsfonden( EJFLU) och det lokala leaderpartnerskapet. Det är ett genomförandeprojekt. Projektet avser att genomföra den lokala strategins insats 4 natur och kultur samt har beröringspunkter i insatsområde 3 tillgänglighet.

Projektets syfte är att öka möjligheten till övernattning, plats för gruppmöten, utbildning och vid läger-helgverksamhet genom att uppföra en trädkoja vid Fäbodtjärn, Timrå kommun. Målet för projektet är en ny trädkoja.
LAG-styrelsen bedömer att projektet har beröringspunkter med flera insatsområden i den lokala strategin, och i mycket hög utsträckning arbetar långsiktigt och att det finns ett stort behov av projektets resultat. Projektet bedöms i bidra till nya tjänster inom tillgänglighet, till nya boendemöjligheter och till nya eller utvecklade mötesplatser. Projektet bedöms också bidra till ökad natur och friluftsliv för alla.
Projektet bedöms som förutsättningsskapande och att det bidrar till en allmän landsbygdsutveckling. Bedömningen innebär att projektet hamnar inom det högre stödspannet 40-100 %.

Maximalt totalt offentligt stöd fastställdes till 519 892 kronor. Stödets fördelning 348 328 kr (67%) projektstöd och 171 564 kr (33%) övrigt offentligt stöd från LAG-partnerskapet.