Podden Landet reder ut begreppen – Vad är Leader egentligen?

Journalisten Ida Lindhagen har intervjuat Annika Andersson, verksamhetsledare på Leader Sjuhärad och Börje Karlsson, utredare på Jordbruksverkets landsbygdsavdelning.

Tillsammans reder de ut begreppen kring Leader och pratar om några nya möjligheter med den nuvarande leaderperioden där det finns medel inte bara ur en fond, utan fyra, vilket ger helt andra möjlighter.

Introduktion till avsnittet: Leader firar 20 år i Sverige i år. För en del är Leader ett helt okänt begrepp. Andra har hört talas om det men vet inte riktigt vad det är. Och så finns det de som arbetar med landsbygdsutveckling inom leaderfinansierade projekt varje dag. I dagens avsnitt av Landet reder vi ut vad Leader egentligen är! Hör Annika Andersson som är verksamhetsledare på Leader Sjuhärad och har varit med sen starten. Och Börje Karlsson från Jordbruksverket, som har koll på det mesta när det gäller genomförda leaderprojekt och vilka resultat de fått.

Citat från podden:

”Alla är ju vinnare på att lokalsamhället aktiverar och mobiliserar sig. Det här handlar om att testa nya idéer. De får gärna vara innovativa och oprövade.” – Annika Andersson

”Jag hittade cirka 3500 jobb när vi sammanställde och det är väl en hyffsad måluppfyllelse, cirka 92 procent av målvärdet” – Börje Karlsson

https://soundcloud.com/landet-podcast/19-leader-vad-ar-det 

#Leader20år #LokaltLeddUtveckling