Startbeslut för Aktivitetspark Pilgrim Viking

Leader Mittland Plus 14:e projekt får nu startbeslut, denna gång är det Stöde företagarförening som fått klartecken från Jordbruksverket för förstudien Aktivitetspark Pilgrim Viking.

Projektet ska mobilisera lokalbefolkningen och undersöka förutsättningar för att skapa en Äventyrspark i Stöde. Projektet ska också ta fram underlag för uppförande av äventyrsparken genom att budgetera, undersöka marknaden, organisationsform, form för ungdomsföretagande/socialt företagande m.m.

Projektet har som långsiktigt mål att skapa en äventyrspark med inriktning pilgrim-viking. Den tänkta målgruppen är barn och man ska genomföra detta med ett brett engagemang bland aktörer i Stödebygden.

Parken ska drivas på lång sikt och framgent vara en kreativ och kulturell mötesplats för bygdens innevånare såväl som en försörjningsmöjlighet.

Fond: Landsbygdsfonden

Projekttid: t o m 2018-03-30

Beslutsmotivering: Projektet ” Förstudie äventyrspark pilgrim viking Stöde” faller väl inom den lokala strategin avseende insatsområde 2, företagande och utvecklat entreprenörskap, och projektet uppnår kvalnivåerna i samtliga tre bedömningsmoment. LAG har bedömt att det finns ett stort lokalt behov av projektet och kan i stor utsträckning bidra till att uppfylla den lokala strategins mål. LAG bedömer också att projektet har en långsiktig ansats och förväntas leda till hållbara lösningar. Projektet bedöms bidra i stor eller i mycket stor utsträckning till lokal mobilisering, ökad besöksnäring, ökat entreprenörskap, fler produkter och tjänster samt ökad inkludering.

Datum för beslut: 2017-05-23