Förstudie Stenhammaren har fått startbeslut

Södra Norrlands folkets hus och parker har fått startbeslut för projektet ”Förstudie Stenhammaren”. Projektet har fått stöd för att utreda förutsättningar för att skapa en året-runt event- och friluftsmötesplats på Stenhammaren i Fagervik. Bland aktiviteterna finns utredningsarbete, mobilisering, ta fram ritningar och illustrationer. Projektägaren ska också bilda en ny förening. Projektet ska resultera i en utvecklings- och finansieringsplan för samnyttjande för event och friluftsliv.

LAGs beslutsmotivering:

Projektet faller väl inom den lokala strategin avseende insatsområde 4 natur- och kulturbevarande insatser och projektet uppnår kvalnivåerna i samtliga tre bedömningsmoment. LAG har bedömt att det finns ett lokalt behov av projektet och att det kan bidra till att uppfylla den lokala strategins mål. LAG bedömer också att projektet har en långsiktig ansats och förväntas leda till hållbara lösningar. Projektet bedöms bidra i stor eller i mycket stor utsträckning till lokal mobilisering, ökad natur- och kulturturism, till att bevara, utveckla och tillgängliggöra lokalt kulturarv och kulturmiljöer.

Beviljat stöd är maximalt 152 529 kr från Leader Mittland Plus, varav 108 091 projektstöd från Landsbygdsfonden/Jordbruksverket och 44 439 kr LAG-pott. Tillkommer 8 800 kr offentlig resurs Timrå kommun. Projektet har även privat medfinansiering.