Vi hälsar Sofi Gode välkommen till oss!

Hur känns det ett par veckor in på nya jobbet, Sofi?

—  Det känns roligt och nytt! Det är en helt ny värld det här med projektstöd via leadermetoden kopplat till EU och Jordbruksverket. Jag är verkligen i en inlärningsfas och ser fram emot att få inblick i olika projekt, stora som små, som just nu kanske ligger och gror därute.

Vem är du?

— Jag är utbildad trädgårdsingenjör och kommer närmast ifrån en anställning som landskapsingenjör på parkavdelningen på Sundsvalls kommun. Kärleken gjorde att jag hamnade i Sundsvall med min familj, min man är härifrån, men mina rötter finns i Småland där jag växte upp på en bondgård. Det har gjort att landsbygdsfrågorna alltid funnits som ett intresse hos mig. I det här arbetet får jag chans att utveckla och utforska det ännu mer!

Vad du ska jobba med?

— Jag ska arbeta som projektcoach för projektet Smart bygd 2030 som startar efter årsskiftet, men även coacha andra projektägare och arbeta med administration och handläggning.

Vad kommer du bidra med till Leader Mittland Plus?

— Som person är jag nyfiken och engagerad! Jag ser fram emot att möta alla projektsökanden och det känns bra att finnas till hands för alla fantastiska idéer. Dessutom tror jag att mina tidigare arbeten från offentlig sektor kan bidra med värdefulla kontakter, erfarenheter och andra bra tips.
Jag har ett stort intresse för kultur och det kan säkerligen  bidra med intressanta vinklar till min projektcoachning. Bland annat har jag utbildat mig inom folkdans och performance art!