Ånge camping pir och badplats

Projektet har beviljats stöd från Jordbruksfonden för Landsbygdsutveckling (EJFLU) och det lokala leaderpartnerskapet. Projektet är ett genomförandeprojekt som avser den lokala strategins insats 3, tillgänglighet, vilket styrks av målen ”Ökad tillgång till natur & friluftsliv för alla” och ”Fler besöksmål och mötesplatser i naturen” i den lokala målmatrisen.

Projektet är ett av tre projekt som tillsammans syftar till att bidra till ökat nyttjande av rekreationsområdet, en naturlig mötesplats, samt att öka Ånges attraktionskraft genom fler besöksanledningar. Målet med projektet är en 60 meter lång pir, en badplats och badbryggor.

LAG-styrelsen bedömer att projektet har beröringspunkter med flera insatsområden i den lokala strategin, och i mycket hög utsträckning arbetar långsiktigt för lokala attityder till kraften att förändra. Det finns ett stort behov av projektets resultat och kommer att påverka ett lokalt samhälle. Projektet bedöms i mycket hög utsträckning bidra till nya tjänster inom tillgänglighet, till nya eller utvecklade mötesplatser och till nya arbetstillfällen. Projektet bedöms också bidra till inkludering samt till ökad natur och friluftsliv för alla.

Maximalt totalt offentligt stöd fastställdes till 1 227 500 kronor. Stödets fördelning 882 425 kr (67%) projektstöd och övrigt offentligt stöd 33 %. Av de offentliga stöden räknas offentlig resurs Ånge kommun 150 000 kr (12,22%), och 255 075 kr (20,78%) är kontant stöd från LAG-partnerskapet.