Ånge camping och parkering – båtplats

Projektet har beviljats stöd från Jordbruksfonden för Landsbygdsutveckling (EJFLU) och det lokala leaderpartnerskapet. Projektet är ett genomförandeprojekt som avser den lokala strategins insats 3, tillgänglighet, vilket styrks av målen ”Ökad tillgång till natur & friluftsliv för alla” och ”Fler besöksmål och mötesplatser i naturen” i den lokala målmatrisen.

Projektet är ett av tre projekt som tillsammans syftar till att bidra till ökat nyttjande av rekreationsområdet, en naturlig mötesplats, samt att öka Ånges attraktionskraft genom fler besöksanledningar. Målet med projektet är en färdigställd iläggningsramp, upplysta angöringsplatser för båtar, parkeringsplats med plats för åtta bilar, och en utdikad och förstärkt samt belyst väg.

LAG-styrelsen bedömer att projektet har beröringspunkter med flera insatsområden i den lokala strategin, och i mycket hög utsträckning arbetar långsiktigt för lokala attityder till kraften att förändra. Det finns ett stort behov av projektets resultat och kommer att påverka ett lokalt samhälle. Projektet bedöms i mycket hög utsträckning bidra till nya tjänster inom tillgänglighet, till nya eller utvecklade mötesplatser och till nya arbetstillfällen. Projektet bedöms också bidra till inkludering samt till ökad natur och friluftsliv för alla.

Maximalt totalt offentligt stöd fastställdes till 785 000 kronor. Stödets fördelning 525 950 kr (67%) projektstöd och 259 050 kr (33%) övrigt
offentligt stöd från LAG-partnerskapet.