Startbeslut för Naturbussen

Storöringens fiskeklubb och projektet Naturbussen – den mobila fritidsgården! har fått startbeslut från Jordbruksverket. Projektet har som syfte att:

  • Erbjuda en mobil fritidsgård utrustad med material för exkursioner och aktiviteter i landsbygd och ytterområden.
  • Erbjuda utomhusdagar med aktiviteter
  • Integration och delade erfarenheter
  • Utveckla föreningskunskap och praktisk kunskap om naturen, idrott och utomhuspedagogik.
  • Visa barn och ungdomar vägen till en hållbar framtid.

Projektet ska öka delaktighet och inkludering i det svenska samhället, leda till fler och utvecklade mötesplatser, till ökad integration på landsbygden och ökad tillgång till natur och friluftsliv.

Naturbussen skall permanentas i Timrå kommun och efterfrågas i övriga länet.

Som mest kan projektet får 1 683 891 kr. Utöver projektstöd från Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och Jordbruksverket tillkommer övrigt offentligt stöd från Arbetsförmedlingen med 778 000 kr samt övrigt offentligt stöd från kommunen med 95 752 kr enligt uppgifter i ansökan.

Leader Mittland Plus har bedömt att projektet kan bidra till lokala attityder och mobilisering samt kan bidra till mångfald i lokalt kulturliv och även öka tillgänglighet till lokalt kulturliv.

Leader Mittland Plus har också bedömt att det finns ett mycket stort behov av projektet och att det i mycket hög utsträckning skulle bidra till natur- och friluftsliv för alla samt ökad integration i lokalsamhället. Projektet har också bedömts i stor utsträckning leda till arbetstillfällen. Projektet bedöms bidra i stor utsträckning bidrar utvecklade mötesplatser.