Startbeslut för Seniorboende Fränsta

Projektet Förstudie – Seniorboende Fränsta? som prioriterats av den lokala aktionsgruppen LAG har nu fått startbeslut från Jordbruksverket. Föreningen Kraftsamling Fränsta får leaderstöd för att utreda förutsättningarna för ett seniorboende i Fränsta. Projektet ska bland annat genomföra markundersökning på tänkt mark, undersöka marknaden för seniorboende och bland annat se hur stort intresset är boendeformen,  samt genomföra informationsmöten för allmänheten och intressenter.

Projektet får som mest 199 450 kr, fördelat på 133 631,50 kr (67 %) stöd och LAG och 65 818,50 kr (33 %). Stödet kommer bland annat från Europeiska Jordbruksfonden för Landsbygdsutveckling och det lokala partnerskapet i Leader Mittland Plus.

LAG har gjort en bedömning med urvalskriterierna för insatsområdet och bedömt att det finns ett mycket stort lokalt behov av projektet. Projektet bedöms i mycket stor utsträckning jobba för långsiktigt hållbara lösningar och i stor utsträckning jobba för mobilisering/lokala attityder.

LAG har bland annat bedömt att projektet i mycket stor utsträckning kan bidra till fler produkter och tjänster inom tillgänglighet och i mycket stor utsträckning kan bidra till nya lokala boendemöjligheter.

Vill du veta mer , kontakta Leader Mittland Plus så förmedlar vi kontaktuppgifter till projektet.