Interaktiv tillgänglighetsguide får startbeslut

Timrå kommuns projekt Förstudie interaktiv tillgänglighetsguide har prioriterats av Leader Mittland Plus för stöd till genomförandeprojekt inom Jordbruksfonden för Landsbygdsutveckling (EJFLU) och Jordbruksverket har nu fattat beslut om stöd till förstudien.

Syftet med projektet är att på sikt tillgängliggöra Timrå kommun för personer med funktionsnedsättning.

Vid projektets slut ska en ha kartlagt befintliga applikationer och programvaror för tillgänglighetsinformation för personer med funktionsnedsättning, ha identifierat hållbara samverkansformer och användarvänliga applikationer och ha tagit fram en handlingsplan för att utveckla och driftsätta en framtida applikation för tillgänglighetsinformation för den geografiska ytan Timrå kommun.

Projektets målgrupp är i första hand personer med funktionsnedsättning med anhöriga, samt personer som jobbar med personer med funktionsnedsättning.

Den lokala aktionsgruppen LAG i Leader Mittland Plus bedömer att projektet i mycket stor utsträckning jobbar för långsiktigt hållbara lösningar, att det finns ett mycket stort behov av projektets resultat och att det i mycket hög utsträckning för nya produkter och tjänster inom tillgänglighet, samt bidrar till tillgänglighet till natur och friluftsliv för alla. Projektet kan i hög utsträckning bidra till lokala attityder och mobilisering och till utvecklade mötesplatser. Projektet har ett tydligt mål och bedöms påverka ett lokalt samhälle.

Projektet får som mest 180 000 kr från Leader Mittland Plus och sökande går själv in med 65-95 000 kr.