Rekreationsområde lockar turister att stanna

Vid Revsundssjöns strand nära Bräcke centrum har ett natur-och sjönära rekreationsområde vuxit fram. Bräcke företagarförening har tillsammans med samarbetspartners utvecklat området att bli ett attraktivt besöksmål.

Bengt Lindström, projektledare och medlem i företagarföreningen, berättar mer om projektet.
— Vi har redan sett att vårt projekt har fått turister att stanna till i Bräcke. Bara i år hade vi 450 gästnätter. Fler turister handlar, äter eller köper glass på den berömda glassbaren här i Bräcke.

Utvecklingen av besöksmålet har genomförts med stöd av Leader Mittland plus. Leaderprojektet har lett till att det idag finns framdragen el till området och 18 ställplatser för husbil och husvagn, en servicebyggnad med tillhörande toaletter och duschar samt en latrintömningsstation. Bengt Lindström tror att platsens och servicehusets goda renommé får turister att stanna till en natt extra i Bräcke.
—  Vår plats sköts ordentligt och många husbilsturister tipsar om oss i olika forum. Det framkommer i recensionerna att vi har det rent och fräscht i vår servicebyggnad, förklarar han.

Projektet har tagits emot positivt

Projektet har tagits emot positivt av Bräckeborna och det finns planer på att utveckla besöksmålet till att locka fler turister att stanna.
— Vi vill gärna få till fler samarbeten, pandemin har ju ställt till det en del, men förhoppningsvis kan vi samarbeta med andra så att vi kan erbjuda uthyrning av båtar.
Möjligen går säsongen att förlänga lite längre fram med exempelvis skoteråkning eller vinterfiske, avslutar Bengt Lindström.

Bengt Lindström, projektledare i Leaderprojektet Bräcke strand.

Bräcke strand är ett naturnära fritidsområde.

Idag finns det ställplatser med eluttag på Bräcke strand.