Ledcentrum Kälens bystuga

Projektet Ledcentrum Kälens bystuga  var ett genomförande projekt och föreningen Hälens bystuga beviljades projektstöd från Jordbruksfonden och det lokala leaderpartnerskapet. Fonden är Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling( EFJLU) och mål 4 insats 3 tillgänglighet, ökad tillgång till natur& friluftsliv för alla samt fler besöksmål och mötesplatser i den lokala målmatrisen.

Syftet var att utveckla besöksnäringen i framförallt Kälen och kringliggande byar i Bodsjö samt att öka tillgängligheten till natur och leder för äldre och yngre personer med funktionsnedsättning. Målet var att inrätta ett informationscentrum för leder för ökad tillgänglighet. Ledcentrum Kälens bystuga ska bli en informationscentrum för Bodsjös leder, en mötesplats som bidrar till ökade aktiviteter och samarbete i hela bygden att aktiviteter anordnas.

LAG beslutade att prioritera ansökan om medel till Ledcentrum Kälens bystuga. LAG bedömde att projektet i mycket hög utsträckning arbetade långsiktigt och kommer att påverka ett lokalt samhälle. Projektet bedömdes bidra i mycket hög utsträckning till ökad tillgång på natur-och friluftsliv för alla och innehållet aktiviteter som bidrar till nya lokala produkter och tjänster.

LAG fastställde maximalt stödbelopp till 3565 895 kronor. Projektstöd 238 450 kr(67%) övrigt offentligt stöd 117 00 kr LAG(33%). Privat medfinansiering kan läggas till projektet utan ombeslut i LAG.

Projektet är avslutat.