Innovationsfabriken – en hållbar framtid

Projektet ” Innovationsfabriken”  Matforsfabriken har beviljats projektstöd från  Landsbygdsfonden (EJFLU) och det lokala leaderpartnerskapet. Det är ett genomförandeprojekt, Projektet avser genomförande av den lokala strategins insats 4 natur och kultur mål 3 vilket styrks av målen Bidra till ökad tillgång till natur, friluftsliv, lokala kulturmiljöer och lokalt kulturliv.

Projektets syfte är att vidareutveckla ett kulturhistoriskt besöksmål genom att bredda utbudet för målgruppen barn och unga och på så sätt stärka besöksanledningen till Matfors. Målet är att vid projektets slut tagit fram fyra stationer oh fem aktiviteter och skapat sysselsättning för 1 person och 1 nytt företag har startas.

LAG-styrelsen bedömer att projektet har beröringspunkter med flera insatsområden i den lokala strategin och att det finns stort behov av projektets resultat. Projektet bedöms i hög utsträckning arbeta långsiktigt, leda till hållbara lösningar/utveckling samt i hög utsträckning arbeta med lokala attityder och mobilisering.

LAG-styrelsen har utgått från totalbudget och räkna med 0,9 enligt bedömningsmall. Maximalt totalt offentligt stöd fastställdes till 1 250 000 kr. Projektets stöd är preliminär 625 000 kr ( 50%) av offentligt stöd. Övrigt offentligt stöd från Arbetsförmedlingen 566 000 krono. Länsstyrelsen 60 000 kronor(50% av offentligt stöd). Privat finansiering 82 626 kr (6.23% av totalbudget tillkommer utöver offentliga stöd).